Rijbewijs


Rijlessen

Bij het nemen van rijlessen spelen een aantal belangrijke vragen: "Hoe kiest u een rijschool?", "Wat is de instructiekaart?", "Wat is een tussentijdse toets?" en "Wat zijn de kosten van rijlessen?" en natuurlijk "wat zijn de slagingspercentages van de rijscholen in de omgeving?".

Rijopleiding In Stappen (RIS)

De RIS is een rijopleiding in vier fasen, waarin leerlingen op een gestructureerde manier leren autorijden. In de eerste fase leren zij de auto kennen, in fase twee krijgen zij de auto bij verschillende snelheden onder controle, in fase drie beoefenen zij alle facetten van het verkeer en in de laatste fase verfijnen zij hun kennis en doen extra rijvaardigheid op. Zo bepalen zij zelf hun route met kaarten en wegwijzers, en oefenen met bijzondere omstandigheden zoals gladheid. De RIS betekent een verbreding en verdieping van de rijopleiding. Hierdoor is de kandidaat beter voorbereid op zijn examen en op zijn rijtaak na het behalen van zijn rijbewijs. Een proef met de RIS in Gelderland leverde aansprekende resultaten op. Proeven met de RIS hebben aangetoond dat het slagingspercentage kan oplopen tot meer dan 70 procent. Redenen genoeg om de RIS landelijk te implementeren. Het CBR neemt hierin het voortouw.

Theorie-examen

Voordat u praktijkexamen kunt doen, moet u geslaagd zijn voor het theorie- examen. U ontvangt dan een theoriecertificaat. Iedere rijbewijscategorie heeft zijn eigen theorie-examen. Het theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig.

Instructiekaart

Bij autorijschool M. Mink werkt de instructeur met een instructiekaart. Dit om de autorijlessen met een goed overzicht te kunnen doorlopen.